Připravujeme obsah vaší stránky. Vyčkejte, prosím, dokud se stránka nenačte.
Úvod > Články a inspirace > Tesla bude mít největší střešní elektrárnu světa na své gigatovárně.

Tesla bude mít největší střešní elektrárnu světa na své gigatovárně.

Šéf automobilky Tesla, Elon Musk, nedávno pozval investory do své gigatovárny, kde se aktuálně konečně rozjela první výroba článků a odhalil některé zajímavé podrobnosti.

Gigatovárna Tesla v Nevadě je dnes hotová zhruba z jedné třetiny. Až se výroba rozjede naplno v roce 2020, bude ročně vyrábět až 150 GWh baterií

Tesla Motors už delší dobu označuje svou továrnu jako "Gigafactory 1", čímž jasně naznačuje, že jde o první a rozhodně ne poslední takový podnik. Tesla také už dříve oznámila, že továrna bude zásobována pouze z obnovitelných zdrojů. Tím hlavním bude solární energie, kterou dodá obří 70MW střešní solární elektrárna a další pozemní solární instalace. Střešní solární pole má být sedmkrát větší než jakékoliv jiné po světě. Velkou část vytápění továrny bude zajišťovat odpadní teplo z výrobních procesů.

Uzavřený vodní systém bude využívat šest čistících zařízení, které znovu pustí do oběhu 1,5 milionu litrů vody. To znamená 80% snížení spotřeby vody proti běžným podobným procesům. Navíc bude součástí továrny také recyklační zařízení, které přemění všechny typy Tesla bateriových článků, modulů a packů do znovuvyužitelné podoby.
Tesla potvrdila, že výroba baterií pro očekávaný elektromobil Tesla Model 3 začne už ve druhém čtvrtletí 2017. Jak Tesla dosáhla maximálního snížení ceny za kWh?

Několika způsoby. Především domestikovala produkci pro snížení poplatků a vstupních nákladů, přestavěla celý dodavatelský řetězec, zlepšila design článků (přechod z 18650 na 2170), zlepšila návrh modulů a celých bateriových packů pro zvýšení energetické hustoty a v neposlední řadě zvýšila automatizaci pro urychlení práce a snížení množství odpadů.

Zdroj: Tesla

Nalezněte kvalitní řemeslníky a firmy z vašeho okolí a ušetříte až 50%

Vyhledat řemeslníka, firmu

Řemeslníci pro váš dům, byt a zahradu

Ajajaj! Něco se pokazilo!

Na stránkách se objevila neočekáváná chyba. Zkuste prosím stránku přenačíst a akci zopakovat.
Pokud se chyba i nadále vyskytuje, kontaktuje nás prosím pomocí na e-mail info@internetstream.cz. Děkujeme.
Uloženo!