Připravujeme obsah vaší stránky. Vyčkejte, prosím, dokud se stránka nenačte.
Úvod > Články a inspirace > Návrat architektů k obnovitelnému a ekologickému materiálu, ke dřevu.

Návrat architektů k obnovitelnému a ekologickému materiálu, ke dřevu.

Nepochybně bylo dřevo dlouhá léta jako stavební materiál chudých, avšak nyní ho používá stále více architektů. A to proto, že ve srovnání s cihlou, a nebo betonem má dřevo hodně toho do budoucna co nabídnout.

Kdo si myslí, že klíčové slovo pro dřevěný dům jsou jen: rustikální sruby, roubenky a dřevěné panelové domy z katalogu, ti jsou na omylu a jejich znalosti jsou nedostatečné. Již několik let totiž vítězí moderní architektura domů ze dřeva, a to hlavně u nízkoenergetických a pasivních domů, kdy se teplo neakumuluje do zdí, jako je tomu u cihlových, nebo betonových staveb. Dřevo je totiž sám o sobě výborný izolant.
Přitom nejde pouze o rodinné domy stavěných v satelitech poblíž měst, ale i o
obytné domy a veřejné budovy v městských aglomeracích. Jedním z hlavních důvodů pro vzestup tohoto tradičního stavebního materiálu je jednoduchý: je to prostě vše o penězích.

Koneckonců, kdo chce dnes efektivně a s nízkými náklady stavět, ale i v souladu s udržitelným rozvojem, tak dnes právě přichází dřevo jako stavebního materiálu ke slovu. Dřevo jako regionální a přírodní produkt se dá kombinovat s jinými materiály, jako jsou: ocel, sklo, beton, hliněné cihly. Dřevo se snadno se používá a je staticky efektivní, taktéž nabízí všechny výhody moderního stavebního materiálu, včetně své přirozené vlastnosti: recyklovatelnosti.

Kromě toho dřevo ve svém vzhledu vyzařuje jak teplo, tak i domácí pohodu a rodinné zázemí. Ten, kdo se rozhodne pro dřevěný dům, udělá bezpochyby významný krok k vlastnímu komfortnímu bydlení, designu a přispěje tak k trvale udržitelnému životu ve svém okolí a i na celé planetě. Podle motta: Mysli globálně, jednej lokálně.

Nalezněte kvalitní řemeslníky a firmy z vašeho okolí a ušetříte až 50%

Vyhledat řemeslníka, firmu

Řemeslníci pro váš dům, byt a zahradu

Ajajaj! Něco se pokazilo!

Na stránkách se objevila neočekáváná chyba. Zkuste prosím stránku přenačíst a akci zopakovat.
Pokud se chyba i nadále vyskytuje, kontaktuje nás prosím pomocí na e-mail info@internetstream.cz. Děkujeme.
Uloženo!