Připravujeme obsah vaší stránky. Vyčkejte, prosím, dokud se stránka nenačte.
Úvod > Články a inspirace > V gigatovárně Tesly se budou vyrábět také komponenty pro Model 3

V gigatovárně Tesly se budou vyrábět také komponenty pro Model 3

Tesla chtěla vyrábět v gigatovárně pouze baterie, což se změnilo. Tesla navýšila a rozšířila svoji výrobní kapacitu. Teď víme, že se tam budou vyrábět také elektromotory a převodovky pro elektromobil Tesla Model 3. S oznámením o výrobě elektromotorů a převodovek pro Tesla Model 3 v giga-továrně přišel Brian Sandoval, guvernér státu Nevada, kde se gigatovárna staví. Tesla Motors jej krátce poté potvrdila.

Rozšíření výroby také na převodovky a elektromotory znamená investici dalších $350 mil. a 550 pracovních míst navíc. Sandoval novinku ohlásil při pravidelném shrnutí "State of the State", přítomen byl i šéfinženýr Tesla Straubel. Za oznámení oba sklidili nemalé ovace.

V gigatovárně byla nedávno spuštěna výroba nových bateriových článků 2170. Také se tam kompletují nová bateriová úložiště Powerpack 2 a Powerwall 2. Potvrzení výroby elektromotorů a převodovek znamená, že v gigatovárně se vyrobí všechny hlavní komponenty elektromobilů Tesla Model 3, načež poputují do Fremontu, kde budou integrovány do šasi.

Tesla očekává, že ve výsledku bude v továrně pracovat až kolem 10 000 lidí. Ročně by měla vyrobit až 150 GWh baterií. Na plný výkon by měla najet v roce 2020.
Výroba baterií pro Model 3 tam má začít už během druhého čtvrtletí 2017, kompletace samotných vozů v továrně ve Fremontu by měly začít ve druhé polovině letošního roku.

Zdroj: Electrek.co

Nalezněte kvalitní řemeslníky a firmy z vašeho okolí a ušetříte až 50%

Vyhledat řemeslníka, firmu

Řemeslníci pro váš dům, byt a zahradu

Ajajaj! Něco se pokazilo!

Na stránkách se objevila neočekáváná chyba. Zkuste prosím stránku přenačíst a akci zopakovat.
Pokud se chyba i nadále vyskytuje, kontaktuje nás prosím pomocí na e-mail info@internetstream.cz. Děkujeme.
Uloženo!